Udlandet protesterer mod mindre statsstøtte

Den Gamle By i Aarhus, en af landets største turistattraktioner, får opbakning fra udenlandske museer.

Regeringens planer om at skære kraftigt i støtten til Den Gamle By bliver modtaget med hovedrysten i udlandet, hvor blandt andre Skansen i Stockholm og Beamish i England sender støtteerklæringer til kulturordførerne i Folketinget, skriver ekstrabladet.dk.

”Jeg ved ikke, om I er klar over det, men – ligesom mange af mine kolleger i EU – er vi fortsat imponerede og inspirerede af Den Gamle By og direktør Thomas Bloch Ravn. Vi betragter holdet i Aarhus som et af de mest innovative, fremsynede og kreative i verden”, skriver Richard Evans, direktør på det engelske friluftsmuseum Beamish.

John Brattmyhr, der er chef på Skansen, undrer sig over beskæringen, som han mener vil ramme bredt i hele turisterhvervet, hvor Den Gamle By med 350.000 årlige besøgende tiltrækker danske og internationale turister til Aarhus hoteller, restauranter og butikker.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.