Udlejningsbureauer scorer kassen

Mængden af udenlandske overnatninger i danske sommerhuse er siden 2000 faldet med 20%,  men det har tilsyneladende ikke haft afgørende indflydelse på omsætningen, skriver borsen.dk.

 

Novasol, der samlet administrerer udlejningen af 27.000 ferieboliger, havde sidste år et rekord-driftsresultat på 73 millioner kroner overfor et resultat året før på 52 millioner. Selskabets overskudsgrad på 16% giver tilfredshed hos selskabets adm. direktør Jan Haapenen.

Direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, siger, at bureauerne har været meget hurtige til at omstille sig og tilpasse sig den faldende udenlandske omsætning.

Et andet af de store udlejningsbureauer, DanCenter, har haft en stabil omsætning på ca. 250 millioner kroner siden 2006, men oplevede i 2009 betydelig vækst, hvilket førte til et driftsresultat på 30 millioner kroner, hvor det året før var 11 millioner. Årets resultat er tredoblet til 22 millioner kroner.

 

Også det familieejede Sol og Strand har klaret sig glimrende med en brutto-fortjeneste på 85 millioner kroner, hvilket er på niveau i en årrække. 2008-resultatet blev et minus 3 millioner kroner, som i 2009 blev vendt til plus på 13 millioner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.