Udsigt til 5. tyske rekordår

tysklandFra januar til november 2014 var der ifølge Statistisches Bundesamt 70,2 millioner overnatninger fra udlandet i Tyskland. Det er tre millioner flere end på samme tid året før – en stigning på 4,6%.

”Turismen udvikler sig fortsat så dynamisk, at vi efter alt at dømme kommer ud med et rekordresultat for femte gang i træk”, siger Petra Hedorfer, CEO for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). ”Med den stigning udvikler den tyske turisme sig klart over det europæiske gennemsnit – ifølge de seneste beregninger fra UNWTO er de internationale ankomster til Europa steget med 3,9%.“

Fra alle top 10-markederne – Danmark, Holland, Schweiz, USA, Storbritannien, Italien, Østrig, Frankrig, Belgien og Polen – ligger overnatningstallene over tallene fra året før. Danmark, der rangerer som nummer otte næsten på højde med Frankrig, klarer sig flot.

I november tegnede danskerne sig for en stigning på 10% procent, og med 2.936.760 overnatninger (+5,5%) i årets første 11 måneder vil de danske overnatninger i Tyskland med sikkerhed runde den magiske grænse på tre millioner i 2014.