Udsigt til god sommer for danske attraktioner

djurs sommerlandTURISME: Ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at sommeren bliver god for danske attraktioner. Danskerne er aktive i ferien og to ud af tre forventer at besøge attraktioner. Samtidig forventer danskerne mindst samme forbrug af oplevelser som i 2013, hvor der blev sat rekord i antallet af besøgende.

Analysen fra Dansk Erhverv viser, at 38 pct. af danskerne forventer at besøge forlystelsesparker som Tivoli, Legoland og Fårup Sommerland, mens 33 pct. har planer om en tur i zoo eller dyreparker under ferien.

”Danmark har et bredt udbud af attraktioner, forlystelsesparker og museer, og det er positivt, at så mange danskere bruger sommerferien på at opleve det, Danmark har at byde på,” siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Susanne Nordenbæk.

I undersøgelsen spurgte Dansk Erhverv: ”Hvilke af følgende attraktioner, forlystelser og oplevelser mv. forventer du at besøge i din sommerferie Danmark?” Svaret var: Forlystelsesparker (f.eks. Djurs Sommerland, Tivoli og Legoland): 33 pct. Zoo og dyreparker (f.eks. Zoologisk Have og Givskud Zoo, der i år fik nyt navn: ZooTopia): 33 pct. Museer (f.eks. Statens Museum for Kunst og Vikingeskibsmuseet i Roskilde): 18 pct. Historiske bygninger (f.eks. Roskilde Domkirke, Rundetårn og Egeskov Slot): 18 pct. Akvarier (f.eks. Den Blå Planet og Nordsø Oceanarium i Hirtshals): 14 pct. Badelande: 12 pct. og  Musikfestivaler: 11 pct.

32 pct. af de adspurgte sagde dog, at de ikke forventede at besøge en attraktion under deres ferie i Danmark.

De danske attraktioner havde rekordår i 2013, hvor besøgstallene viste fremgang på 2 mio. gæster til i alt 24,4 mio., en fremgang på 8,4 pct. Samtidig viser Dansk Erhvervs analyse, at 63 pct. af danskerne forventer samme forbrug af oplevelser og attraktioner i denne sommer. 12 pct. forventer et øget forbrug og også 12 pct. forventer et mindre forbrug.