Udsigt til prishop for ferierejser

Ifølge revisionskoncernen KPMG betyder de nye regler, at rejsebureauer skal til at betale moms af deres fortjeneste. Hvis et bureau køber for eksempel et hotelværelse og sælger det videre til en kunde, skal fortjenesten momses, hvilket kan fordyre rejsen med et par procent, skriver business.dk.

 

Hertil kommer så udgifter til at administrere de nye ordninger og ifølge partner i KPMG Benny Hjortkær Hansen viser historien, at lignende afgiftsforhøjelser altid bliver ført over til kunden.

 

Men rejsebureauerne er endnu ikke sikre på, hvor meget de nye momsregler kommer til at betyde. Adm. direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening siger, at bureauerne ved samme lejlighed slipper af med sin lønsumsafgift og får fradrag for moms. Bureauer, der sælger rejser til destinationer udenfor EU får glæde af fradragene og slipper desuden for at skulle betale moms af fortjenesten.

 

Lars Thykier vil endnu ikke spå om højere priser herhjemme, men er overbevist om øget indtjening til for eksempel revisorer, som vil tjene på de nye regler, fordi de er så komplicerede.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.