Udsolgt Lesbos-fly og hjælp til indbyggerne

Efter søndagens ankomst til lufthavnen på Lesbos kunne gæsterne aflevere deres personlige hjælp til øens værdigt trængende hos Spies’ rejseleder Sebastian Diggins. Den lokale kirke vil stå for uddelingen.

Efter søndagens ankomst til lufthavnen på Lesbos kunne gæsterne aflevere deres personlige hjælp til øens værdigt trængende hos Spies’ rejseleder Sebastian Diggins. Den lokale kirke vil stå for uddelingen.

Danskerne vil gerne hjælpe befolkningen på Lesbos. Efter sidste uges heftige debat solgte Spies de 212 pladser på søndagens fly og har kun få ledige pladser af de 424 på de næste to søndagsafgange.

Lige nu Spies flere Lesbos-rejser end rejser til Thassos, Skiathos og Kos – tilsammen: ”Det er dejligt at se, at danskerne har forstået vores budskab om, at lesboterne har brug for hjælp efter et fald i turismen på 80%. Ud over at støtte øens restauranter, barer og handlende ved blot at holde ferie, havde søndagens Lesbos-gæster ca. 200 kg hjælp i form af bl.a. pasta, ris og tøj til børne- og plejehjem på øen. Hjælpen fordeles af kirken på Lesbos”, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

”Vi har i årevis hjulpet flygtninge, som er kommet til øen. Sidste år kom der så mange flere, end vi kunne håndtere, og det tog for lang tid, inden vi fik hjælp til at kontrollere situationen. Ingen har siden interesseret sig for, hvad det hele har betydet for øens beboere”, siger danske Marlene Limnaiou, der har boet på øen i 17 år og driver butikken Botek i byen Molivos. ”Det er skræmmende at bo, hvor ens nabo ikke har råd til lægehjælp, og der ingen offentlig hjælp er. Det er hjerteskærende at se børn gå sultne i skole”.

”Spies gæster kan tage 20 kg hjælp med til beboerne. Når de får udleveret bagagen, kan de aflevere deres bidrag til de lokale. Vi har aftalt med den lokale kirke, at de så vil fordele mad og tøj til dem, der har behov for det”, siger Torben Andersen.

Når gæsterne vender hjemad kan de gratis medbringe 10 kg overvægt. Gerne lokale varer som f.eks. olivenolie, ost og tøj produceret på øen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.