Udvidelsesplan for Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn præsenterede i dag sin udvidelsesplan, som skal sikre endnu flere forbindelser ud i verden. Formålet er at skabe faciliteter til 40 millioner årlige passagerer og bl.a. 17 nye langruter.

I anlægsperioden skønnes det, at udvidelsen af lufthavnen vil skabe 12.500 nye arbejdspladser.

De meget omtalte udvidelser af Københavns Lufthavn er samlet under ’Expanding CPH’, som blev præsenteret fredag formiddag af adm. direktør Thomas Woldbye og bl.a. erhvervsminister Brian Mikkelsen.

“Trafikken er vokset markant de senere år, og væksten fortsætter. Derfor er det nødvendigt at fremtidssikre, og det kræver, at vi bygger ud. Vi har brug for mere plads, både til passagerer og bagage, ligesom vi har brug for standpladser og gates til flere fly. Den plan, vi har fremlagt, viser, hvordan vi vil realisere målet, som er plads til 40 millioner passagerer,” siger Thomas Woldbye.

Det kræver en samlet investering på ca. 20 milliarder kroner.

Udvidelsen betyder, at lufthavnen bl.a. får plads til 17 nye langruter ud over de nuværende 36. Det kan lade sig gøre ved at udbygge den vestlige del af lufthavnen, så arealet til standpladser udvides til 1.900.000 m2, hvilket er dobbelt så stort som det nuværende areal. Det gør det muligt at udvide antal standpladser fra 78 til 124.

“Hvis ikke vi bygger markant ud, løber vi inden for få år tør for plads til fly. Med udvidelsen kan vi imødekomme en øget passagervækst og åbne for nye ruter til hele verden. Nye flyruter giver danskerne bedre adgang til verden og verden bedre adgang til Danmark. Samtidig sikrer de bedre vilkår for fragt til fremadstormende vækstøkonomier i bl.a. Asien,” siger Thomas Woldbye.

I dag arbejder over 16.500 fast i Københavns Lufthavn, hvilket gør den til Danmarks største arbejdsplads. Når lufthavnen er udbygget, forventes antallet af permanente arbejdspladser at være steget med 9.000. Det er ud over de 12.500 byggejobs i anlægsperioden.