Udvidet partnerskab mellem Etihad og Lufthansa

Flankeret af stewardesser fra de to flyselskaber indgår James Hogan og Carsten Spohr den udvidede samarbejdsaftale.

Etihad Aviation Group og Lufthansa German Airlines har afsløret detaljer om selskabernes nye udvidede partnerskab.

De to fly-koncerner har indgået en cateringaftale til en værdi af 100 millioner dollars og har lavet et ’memorandum of understanding’ omkring samarbejde med flyvedligehold, reparationer og service.

Aftalerne berører begge selskabers forretningsmodeller dybt, og ifølge Lufthansas Carsten Spohr, er der et potentiale for en fremtidig fuld joint venture.

Præsident James Hogan, Etihad Aviation Group: “Partnerskaber er kernen i vores strategi og vil fortsat være fundamental for os for at kunne konkurrere effektivt i et komplekst og konkurrencepræget marked”.

“Vores samarbejdsaftale med et af branchens vel etablerede og anerkendte brands er utvivlsomt den mest betydende blandt de aftaler, som ikke hænger sammen med et aktiekøb”.

“Det udvidede partnerskab er basis for et yderligere udviklet strategisk samarbejde mellem vores to organisationer og det viser vores forpligtelse over for vores europæiske vækststrategi”.

Den fireårige cateringkontrakt betyder, at Lufthansas LSG Sky Chefs skal stå for catering hos Etihad Airways i 16 byer i Europa, Asien og Amerika.

Bestyrelsesformand Carsten Spohr, Lufthansa Group: “Vi siger velkommen til muligheden for at styrke vores samarbejde med Etihad Aviation Group. Sammen kan vi sikre øget værdi for vores kunder og aktionærer”.

“Samarbejdet mellem Etihad Aviation Group passer perfekt til Lufthansa Groups globale strategi for vores flyselskaber og serviceselskaber”.

De nye codeshare aftaler mellem Abu Dhabi og Tyskland er netop trådt i kraft og dækker ruterne til både Frankfurt og München. Og giver Etihad adgang til at benytte EY-koder på Lufthansas langruter til Rio de Janeiro og Bogota i Colombia.