Udvidet partnerskab mellem Etihad og Lufthansa

Flankeret af stewardesser fra de to flyselskaber indgår James Hogan og Carsten Spohr den udvidede samarbejdsaftale.

Etihad Aviation Group og Lufthansa German Airlines har afsløret detaljer om selskabernes nye udvidede partnerskab.

De to fly-koncerner har indgået en cateringaftale til en værdi af 100 millioner dollars og har lavet et ’memorandum of understanding’ omkring samarbejde med flyvedligehold, reparationer og service.

Aftalerne berører begge selskabers forretningsmodeller dybt, og ifølge Lufthansas Carsten Spohr, er der et potentiale for en fremtidig fuld joint venture.

Præsident James Hogan, Etihad Aviation Group: “Partnerskaber er kernen i vores strategi og vil fortsat være fundamental for os for at kunne konkurrere effektivt i et komplekst og konkurrencepræget marked”.

“Vores samarbejdsaftale med et af branchens vel etablerede og anerkendte brands er utvivlsomt den mest betydende blandt de aftaler, som ikke hænger sammen med et aktiekøb”.

“Det udvidede partnerskab er basis for et yderligere udviklet strategisk samarbejde mellem vores to organisationer og det viser vores forpligtelse over for vores europæiske vækststrategi”.

Den fireårige cateringkontrakt betyder, at Lufthansas LSG Sky Chefs skal stå for catering hos Etihad Airways i 16 byer i Europa, Asien og Amerika.

Bestyrelsesformand Carsten Spohr, Lufthansa Group: “Vi siger velkommen til muligheden for at styrke vores samarbejde med Etihad Aviation Group. Sammen kan vi sikre øget værdi for vores kunder og aktionærer”.

“Samarbejdet mellem Etihad Aviation Group passer perfekt til Lufthansa Groups globale strategi for vores flyselskaber og serviceselskaber”.

De nye codeshare aftaler mellem Abu Dhabi og Tyskland er netop trådt i kraft og dækker ruterne til både Frankfurt og München. Og giver Etihad adgang til at benytte EY-koder på Lufthansas langruter til Rio de Janeiro og Bogota i Colombia.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.