Uhyggens Europa

Europa er fuld af ’mørkets destinationer’ og steder med uhyggelige mysterier og legender. Tourism-Review.com har set nærmere på nogle stykker af de attraktioner, som ikke egner sig for de nervøse typer.

Det spøger på Skotlands slotte

Skotland har adskillige gamle slotte og borge, hvor der berettes om spøgerier. Et førsteklasses eksempel er Glamis Castle, som er åbent for offentligheden fra april til december. Det omgives af smukke haver med en traditionel skotsk restaurant, men uhyggen lurer inden døre.

Slottet er i familie-eje, men under rundvisning finder man ud af slottets royale forbindelser, og hvorfor Shakespeare valgte slottet som hjemsted for dramaet Macbeth. Gamle malerier, middelaldermøbler og –arkitektur bringer gæsterne tilbage til tiden, da alt kunne ske – og skete!

Mød Dracula

Transylvanien i Rumænien er det dunkle hjemsted for fyrst Vlad III Dracula, der også kaldtes Vlad Țepeș, som groft oversat betyder Spideren. Navnet Dracula har dobbelt betydning: ’Søn af dragen’ og ’Søn af djævelen’. Han er den historiske skikkelse, som Bram Stoker brugte til forbillede for sine Dracula fortællinger.

Vlad har angiveligt boet i Bran Castle, som i dag er en stor turistattraktion med omfattende salg af ’ægte’ vampyr-souvenirs. En anden borg –  Poienari – er anført som hans residens og er et besøg værd. Han er angiveligt begravet i Lake Snagov, som også er et ’must’ for ægte Dracula-fans.

Jack the Rippers jagtområde

Det var i Whitechapels gader og gyder i London, at Jack the Ripper blev kendt for at jage prostituerede, som han siden dræbte på bestialsk vis. Her er der i dag arrangeret guidede spadsereture til stederne ’hvor det skete’ og fortællinger om hvorfor.

Stræder og gyder i Whitechapel har ændret sig forbavsende lidt siden The Rippers dage i 1880’erne og hvordan man stadig i dag fornemmer atmosfæren af skræk i skyggerne på de ruter, der var hans foretrukne – helst når mørket har sænket sig.

Tortur Museum i Amsterdam

I dag forbindes Amsterdam mere med fornøjelse end med smerte, men Tortur Museum præsenterer en lang række forskellige måder at påføre andre uudholdelig smerte. Specialistudstyr med indgående forklaring af deres anvendelse fører de besøgende gennem smertens Helvede fra middelalderen frem til vor tid.

Le Manoir de Paris

Også Paris har sine mørke sider. Dem kan man finde i Le Manoir de Paris, hvor man præsenterer baggrunden for historier som Phantom of the Opera, Vampyrhulen, Den blodige bager, sergent Bertrand – Paris’ Varulv – og krokodillerne i kloakkerne. Manoir de Paris er åbent i weekenden og udstiller 13 forskellige og uhyggelige legender om Paris mørke sider.