UK mistede udenlandske turister under OL

Der har foreligget forskellige opgørelser af turismeeffekten af De Olympiske Lege 2012, men nu foreligger den officielle statistik ’ The Office for National Statistics’ Travel and Tourism report’, som viser, at der var 3% færre udenlandske turister i Storbritannien i tredje kvartal 2012.

Til gengæld kan englænderne glæde sig over, at gæsterne fra udlandet brugte 8% flere penge under opholdet.

Trods forventninger om enorm besøgsvækst i hovedstaden under OL, kan man nu konstatere, at der var 200.000 færre udenlandske hotelovernatninger hen over sommeren end året før. Bortset fra Wales faldt besøgstallene også i resten af England og Skotland.

Forbruget i forbindelse med overnatningerne i London steg til gengæld med 13% fra 2,8 milliarder pund til 3,1 milliarder. Billetsalget til OL og Paraolympics har medvirket til denne forøgelse.

Forbruget i resten af England lå 5% over forbruget året før og nåede 2,3 milliarder pund, mens det faldt med 8% i Skotland til 600 millioner pund. Forbruget i Wales var uændret 100 millioner pund.

The Office for National Statistics’ Travel and Tourism report viser at 685.000 udlændinge besøgte OL, hvilket svarer til ca. 8% af det samlede antal turister i UK i tredje kvartal. Af dem kom de 470.000 udelukkende for at se på, arbejde for eller deltage i legene, mens de resterende købte billetter til enkelte begivenheder, selv om OL ikke var hovedformålet med deres besøg.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.