Ulovlige krav til campingpas

Det er ulovligt, at Campingrådet har besluttet, at danske campingpladser skulle forlange, at campister købte eller fremviste et campingpas, udstedt af Campingrådet.

Rådet havde også vedtaget en fast pris for passet, hvilket er i strid med konkurrenceloven, fastslår Konkurrencerådet.

Næsten 90% af de danske campingpladser har været omfattet af reglerne: ”Campingpladserne er i regi af Campingrådet blevet enige om at fastsætte ens priser for campingpasset. Der er solid dokumentation for, at når virksomheder aftaler priser, bliver de højere, end hvis der havde været en effektiv konkurrence”, siger kontorchef i Konkurrencerådet Michael Riis til Ritzau.

Pladserne under Campingrådet har udelukket gæster med konkurrerende campingpas. Konkurrencerådet kræver, at Campingrådet dropper den fastsatte pris og udelukkelsen af andre campingpas.

Karsten Egelund, formand for Campingrådet, fortæller, at man allerede rettede ind efter Konkurrencerådets anvisninger i foråret: ”Vi har ikke vidst, at det ikke var i tråd med loven. Ordningen har vi arvet efter Friluftsrådet. Den har kørt siden 1942, da Friluftsrådet startede”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.