Ulovlige krav til campingpas

Det er ulovligt, at Campingrådet har besluttet, at danske campingpladser skulle forlange, at campister købte eller fremviste et campingpas, udstedt af Campingrådet.

Rådet havde også vedtaget en fast pris for passet, hvilket er i strid med konkurrenceloven, fastslår Konkurrencerådet.

Næsten 90% af de danske campingpladser har været omfattet af reglerne: ”Campingpladserne er i regi af Campingrådet blevet enige om at fastsætte ens priser for campingpasset. Der er solid dokumentation for, at når virksomheder aftaler priser, bliver de højere, end hvis der havde været en effektiv konkurrence”, siger kontorchef i Konkurrencerådet Michael Riis til Ritzau.

Pladserne under Campingrådet har udelukket gæster med konkurrerende campingpas. Konkurrencerådet kræver, at Campingrådet dropper den fastsatte pris og udelukkelsen af andre campingpas.

Karsten Egelund, formand for Campingrådet, fortæller, at man allerede rettede ind efter Konkurrencerådets anvisninger i foråret: ”Vi har ikke vidst, at det ikke var i tråd med loven. Ordningen har vi arvet efter Friluftsrådet. Den har kørt siden 1942, da Friluftsrådet startede”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.