Underlig stilhed i London

Det berømte klokkespil fra Big Ben lyder i dag til middag for sidste gang i fire år. Big Ben skal gennemgå en omfattende renovering.

I 157 år har klokken Big Ben lydt ud over Londons gader, men nu bliver der stille. De sidste slag fra den 13,7 tons tunge klokke lyder i dag mandag klokken 12 britisk tid (klokken 13 dansk tid). Det bliver den hidtil længste periode, at Big Ben bliver stille. Den vil dog stadig lyde på særlige tidspunkter, som f.eks. nytårsaften.

Big Bens klokke er velkendt for mange mennesker rundt omkring i verden, fordi siden 1923 er blevet brugt af BBC’s radio og i flere fjernsynsudsendelser.

Uret på klokketårnet vil også gennemgå en omfattende renovering. Klokkehuset bliver skilt ad, og hvert tandhjul bliver undersøgt og restaureret. Urets fire skiver bliver fornyet, men én urskive vil forblive synlig og fortælle London, hvad klokken er. Uret vil blive drevet af en elektrisk motor, indtil det originale klokkeværk er repareret.

Omkostningerne forventes at løbe op i 238 millioner kroner, og reparationerne forventes færdige i 2021. Big Ben er på Unescos verdensarvsliste og en af Londons store turistattraktioner.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.