Underskud for Hotel d’Angleterre

ok D'AngleterreEn retssag mod den krakkede entreprenør Pihl & Søn gør ondt på et af landets mest berømte hoteller. Selv om striden går tre år tilbage, sætter den stadig spor i hotellets økonomi, viser regnskabet for 2015.

Hotel d’Angleterre kom ud af året med et underskud efter skat på 2,3 millioner kroner, selv om både omsætning og bruttofortjeneste er steget.

”Underskuddet fremkommer som følge af andre driftsomkostninger på i alt 8,7 millioner kroner, primært vedrørende den ovenfor anførte voldgiftssag”, hedder det i regnskabet.

Striden med Pihl & Søn har rødder i ombygningen af hotellet, der startede i 2011, og kostede ejerne næsten en halv milliard kroner. Pihl & Søn stod for renoveringen, som blev langt dyrere end ventet. Byggekoncernen sendte en ekstraregning på 170 millioner kroner til hotellet, som nægtede at betale. Sagen endte i voldgiftsretten og er stadig ikke afsluttet, skriver finans.dk.

Hotel d’Angleterre er ejet af Remmen Fonden, der solgte hotellet i 2007, men købte det tilbage fra islandske Landsbanki i 2011 for 300 millioner kroner.

2015 er det første regnskabsår med fuld aktivitet efter den omfattende renovering. Omsætningen, som er hemmelig, steg ifølge hotellet med 14,3% og forventningerne til 2016 er høje.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.