Underskud i hotelbranchen for fjerde år i træk

Ole Egholm.

Hotelbranchen i Danmark tabte samlet set 110 mio. kr. sidste år. Byggeboomet op til finanskrisen er den væsentligste årsag til de fortsatte problemer, fremgår det af det nye Stand By magasin.

Den nye novemberudgave af magasinet Stand By sætter blandt andet fokus på den danske hotelbranche. Branchen må for fjerde år i træk må notere et stort underskud, fremgår det af magasinet, som har fået brancheanalytiker Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse til at gennemgå de danske hoteller og hotelkæders regnskaber.

De 250 største hotelselskaber herhjemme tabte i 2011 tilsammen 110 mio. kr., og heraf stod de rene hoteloperatører for tab på 82 mio. kr., fremgår det af analysen.

”Det er heldigvis ikke alle hotelselskaber, der drives med underskud,” siger Ole Egholm til Stand By magasinet, hvor han kommer med en række eksempler på veldrevne hoteller i Danmark. Men også giver eksempler på det modsatte.

Hovedårsagen til hotellernes problemer er ifølge Ole Egholm det store byggeboom i branchen op til finanskrisen. Men der er også andre årsager, der er unikke for lige netop den danske hotelbranche, og som medvirker til, at krisen i hotelbranchen er særlig hård i Danmark. Han uddyber sine synspunkter i magasinet, der netop er udkommet.