Undersøgelse af Øresundsmetro fortsætter

København og Malmö vil fortsætte md at undersøge muligheden for at anlægge en tunnelbane under Øresund – den såkaldte Øresundsmetro.

Onsdag godkendte Malmös kommunalbestyrelse en fælles ansøgning med København om fortsat finansiering fra EUs Interregprogram af en fjerde fase af forstudierne til en fremtidigt tunnelbane mellem de to byer.

Mulighederne for etablering af en Øresundsmetro mellem København og Malmö har stået på siden januar 2012 med støtte fra EUs støtteprogram Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak. Blandt andet har effekten er udviklingen af sammenholdet, sammenkobling til Københavns Metro og finansieringsmulighederne blevet undersøgt.

At bygge en Øresundsmetro kan ifølge tidligere undersøgelser beregnes til at koste mellem 20 og 26 milliarder danske kroner og rejsetiden mellem byerne kan forkortes til 15-20 minutter. Tredje fase afsluttes den 31. marts 2017.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.