Undgå unødvendige flyrejser i julen

undgå juleflyHvis man ikke har et ærinde, der absolut ikke kan vente, bør man undgå at rejse med rutefly i jule- og nytårsperioden. Billetpriserne til flere destinationer er fordoblet i forhold til det sædvanlige, viser Dansk Flyprisindex.

Jul- og nytår er en ultrakort højsæson for rejse- og luftfartsbranchen. Det sætter sine spor på billetpriserne, da der samtidig er mindre sædekapacitet.

Når man tjekker billetpriser med afrejse i uge 52 fra den 23. til den 29. december kan priserne på enkelte destinationer være tredoblet i forhold til sædvanligt niveau. I gennemsnit stiger de til europæiske storbyer med 25%, mens stigningen på de oversøiske rejser ligger på 50% i gennemsnit.

“Det er ikke usædvanligt, at priserne tager på himmelfart ved juletid. Mange rejser til udlandet for at være sammen med familie og venner, men er der blot tale om ferie og afslapning, får man meget mere for pengene i januar,” siger adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

Der er dog lyspunkter i mørket. Hedder destinationen eksempelvis Barcelona, kan Lufthansa og Swiss i kombination flyve retur fra København til blot 1.279 kroner i juleugen. Desuden er det stadig muligt i uge 52 at købe billige billetter til Berlin, Oslo, Prag, Stockholm og Wien, der alle er tilgængelige for under 1.000 kroner for en returbillet.

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.