Undgå unødvendige flyrejser i julen

undgå juleflyHvis man ikke har et ærinde, der absolut ikke kan vente, bør man undgå at rejse med rutefly i jule- og nytårsperioden. Billetpriserne til flere destinationer er fordoblet i forhold til det sædvanlige, viser Dansk Flyprisindex.

Jul- og nytår er en ultrakort højsæson for rejse- og luftfartsbranchen. Det sætter sine spor på billetpriserne, da der samtidig er mindre sædekapacitet.

Når man tjekker billetpriser med afrejse i uge 52 fra den 23. til den 29. december kan priserne på enkelte destinationer være tredoblet i forhold til sædvanligt niveau. I gennemsnit stiger de til europæiske storbyer med 25%, mens stigningen på de oversøiske rejser ligger på 50% i gennemsnit.

“Det er ikke usædvanligt, at priserne tager på himmelfart ved juletid. Mange rejser til udlandet for at være sammen med familie og venner, men er der blot tale om ferie og afslapning, får man meget mere for pengene i januar,” siger adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

Der er dog lyspunkter i mørket. Hedder destinationen eksempelvis Barcelona, kan Lufthansa og Swiss i kombination flyve retur fra København til blot 1.279 kroner i juleugen. Desuden er det stadig muligt i uge 52 at købe billige billetter til Berlin, Oslo, Prag, Stockholm og Wien, der alle er tilgængelige for under 1.000 kroner for en returbillet.

x

Læs Også

Schæffergården en del af Best Western

Velrenommerede Schæffergården Hotel & Konferencecenter i Gentofte bliver 2. januar 2018 medlem af Best Western Hotels & Resorts. Hotellet bliver en del af et af kædens nye varemærker; Sure Hotel by Best Western.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.