Unesco kritiserer planlagt motorvej gennem Serengeti

Tanzanias regering planlægger en motorveg gennem nationalparken Serengeti. Anledningen skulle efter sigende være, at vejen er nødvendig for at området i den vestlige del af parken skal kunne udvikles økonomisk. Forskere og organisationer over hele verden protesterer ivrigt mod byggeriet, som de siger, vil medføre alt for mange mennesker, yderligere byggeri, benzinstationer og krybskytter.

 

Og det får selveste Unesco til at udtrykke sin bekymring overfor det planlagte anlægsarbejde. Hvis planerne udvikles yderligere, truer Unesco med at fjerne Serengeti fra Verdensarvslisten og i stedet skrive den på listen over ”truet verdensarv”. Og hvis planerne føres ud i livet, vil nationalparken helt blive strøget fra listen.

 

Det er dog ikke blot forskere, der bekymrer sig om Serengetis fremtid. Indtil videre har 22.000 personer meldt sig ind i Facebook-gruppen ”Stop the Serengeti highway”, som også støtter et forslag om at omplacere motorvejen – en plan om en alternativ motorvej, der går syd om parken, er forelagt Tanzanias regering, men ind til videre holder Tanzanias regering fast i, at det kritiserede byggeri skal påbegyndes allerede nu i år 2010.

Skrevet af Redaktionen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.