Unge frygter overfald på udlandsrejse

Mellemøsten ferieTURISME: Hver fjerde 18-34-årig er bange for at blive overfaldet, voldtaget eller røvet under udlandsrejse, viser ny undersøgelse. Det er omvendt med ”de ældre.”

Tallene er indsamlet af analyseinstituttet YouGov for SafeAway Rejseforsikring. Tallene står i kontrast til den ældre del af befolkningen: Her er kun 12 pct. af de 35-70-årige bange for voldelige overgreb under rejsen.

En del af forklaringen ligger sandsynligvis i de unges adfærdsmønter, når de f.eks. er på ferie eller studieophold i udlandet.

”Flere unge deltager i det lokale natteliv i udlandet, mens de lidt ældre rejsende som regel slutter feriedagen med en middag, hvorefter de går hjem,” siger Ole Ærthøj, direktør for SafeAway Rejseforsikring.

Samtidig tager langt flere unge på længere rejser – eksempelvis backpacking. Her er idéen ofte at opleve noget andet end hjemme. Det kan lede den rejsende ud af sikre ”turistzoner” og ind på mere ukendt territorium.

SafeAway, der forsikrer mange unge under 35 år, ser højere frekvens af sådanne skader i det yngre segment. Antallet af anmeldte skader om voldelige overgreb er generelt lavt i forhold til f.eks. sygdoms- og bagageskader.

”Når man er ung er ens dyreste ejendel sandsynligvis en computer eller iPhone. Det betyder meget at miste værdier for 5-10.000 kr., mens det måske ikke er så slemt, når økonomien er lidt mere solid, hvilket den typisk er når man er etableret og i arbejde,” siger Ole Ærthøj.