Unges sommerferie på kredit

Det er avisen Urban, der har fået Capacent Epinion til at undersøge forholdene, og resultatet viser, at over halvdelen af de unge mellem 18 og 25 år i dag lider økonomisk efter ferien og at hver femte har holdt ferie på kredit, skriver borsen.dk.

 

Det vækker bekymring i Forbrugerrådet, hvor økonom Troels Holmberg mener, at det tyder på et skred i danskernes holdning til forbrug for lånte penge, hvilket især for de unge med svage privatøkonomier kan give problemer.

Han giver eksempler på unge, som må opgive studierne fordi de skal tjene penge til at betale for den ferie, som allerede er holdt.

Danske Banks cheføkonom Steen Bocian finder ikke et automatisk lighedstegn mellem et deprimerende kontoudtog i august og økonomisk uføre. Han siger til Urban, at mange af dem, der slutter ferien med følelsen af at have brugt for meget, kan blot ’leve på en sten’ nogle måneder – så er de ovenpå igen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.