Uniformeret britisk politi på Mallorca

Britisk-politi-bobbyMagaluf på Mallorca er berygtet for uregerlige og fordrukne charterturister, ikke mindst britiske. Men nu har britisk, tysk og italiensk politi sendt uniformerede betjente til byen for sammen med spansk politi at dæmpe gemytterne Og det har hjulpet.

Britisk politi har sendt to uniformerede politibetjente til Magaluf, hvor de skal være med til at få britiske turister til at opføre sig bedre. Det samme har deres kolleger i Tyskland og Italien gjort.

Ifølge spansk politi har den synlige tilstedeværelse af uniformeret politi fra udlandet medvirket til at de unge fra politifolkenes hjemlande formentlig har begået færre overtrædelser af straffeloven. F.eks. er 50% færre chartergæster blevet smidt ud af deres hotel for dårlig opførsel – ligesom der har været halvering af unge chartergæster, der i drukkenskab prøver at hoppe fra en hotelbalkon i hotellets pool.

Turistmyndighederne har prøvet at tiltrække et andet klientel; det har i år resulteret i ni pct. færre ferierejsende mellem 16 og 25 år samt stigning i antal familier og par der ferierer i byen. Dermed er Magaluf blevet mindre afhængig af turister fra Storbritannien og Rusland, mens byen har set vækst af gæster fra Italien, Tyskland, Portugal og Sverige.

Spansk politi begyndte sidste år at uddele større bøder for at springe fra en hotelbalkon i hotellets swimmingpool samt for at tisse eller være nøgen i det offentlige rum. Det er nu også forbudt at drikke alkohol på gader og stræder fra kl. 22 om aftenen til kl. otte om morgenen. De forstærkede regler er blevet bakket op af øget tilstedeværelse af spansk politi.

De udstationerede britiske betjente patruljerer i fuld uniform med spanske politifolk i lufthavnen, på strande og i bymidten, navnlig den berygtede Punta Ballena.

Samtidig er mange hoteller i Magaluf stoppet med at tilbyde all-inclusive, herunder servering af alkohol.

Selv om der nu er seks procent færre britiske turister i Magaluf, udgør de stadig 55% af de udenlandske gæster i sommermånederne.

Der har været fald på 56% fra det russiske marked, hvilket tilskrives Ruslands faldende økonomi som følge af de vestlige sanktioner. Omvendt har der i år sammenlignet med sidste år været vækst til Magaluf fra Italien med 34%, Portugal, plus 21%, Sverige næsten 9% og Tyskland med en vækst på knap 8%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.