United Airlines får bøde for sjusk

2019/08/defaultmain.jpgFLYSELSKABER: Star Alliance-medlemmet får millionbøde af USA’s transportministerium for ikke rettidigt at have refunderet penge til 9.000 passagerer.

Flyselskaber skal overholde tiderne for at tilbage- eller udbetale passagererne skyldige beløb. Det har transportministeriet netop indskærpet USA’s næststørste flyselskab, United. Hilsenen var ledsaget af en bøde på 350.000 dollars – ca. to mio. kr. – for ikke at overholde tidsfristen med at refundere passagerer skyldige beløb indenfor tidsrammerne.

Transportministeriet påtalte også, at United har afleveret ukorrekte rapporter om agterudsejlet bagage og overbookinger. Der var ingen bøder for disse overtrædelser, da United selv havde gjort ministeriet opmærksom på dem og lovede at rette ind fremover.

“Når flypassagerer har en tilbagebetaling til gode, har de ret til at forvente, at flyselskabet hurtigst muligt får sagen ud af verden og returnerer pengene,” siger USA’s transportminister, Anthony Foxx. “Vi forventer også, at flyselskaberne til tiden leverer korrekte rapporter om deres kvalitetsniveau, så rejsende har den nødvendige information når de vælger flyselskab.”

Flyselskaber i USA skal efter reglerne inden for syv dage returnere skyldige beløb efter passageren har afleveret sin begrundelse for en billet betalt med kreditkort. De har 20 dage, hvis billetten er betalt kontant eller med check.

Under kontrolbesøg i Uniteds hovedkontor fandt inspektører fra transportministeriet mellem marts og maj i år, at United i over 9.000 tilfælde ikke havde tilbagebetalt passagerer de skyldige beløb inden for den fastsatte tidsgrænse.

United oplyste selv til inspektørerne, at selskabet mellem januar og oktober 2011 havde indgivet for lave tal for agterudsejlet bagage og antallet af passagerer, som blev nægtet ombordstigning pga. overbookinger – dermed fremstod United bedre på transportministeriets rangliste end det i virkeligheden var.

I 2012 og indtil for nylig i 2013 har United ikke til tiden oplyst om de få tilfælde, hvor dyr er døde, blevet beskadiget eller forsvandt under selskabets flyvninger.