Urigtige oplysninger fra transportministeren

Ole Birk Olesen.

Ole Birk Olesen.

Partierne bag Togfonden beskylder transportminister Ole Birk Olesen for at have afgivet urigtige oplysninger til Folketinget.

I et svar til Folketinget skriver den nye minister, at der ikke er finansiering til et af Togfondens projekter. Men det er lodret forkert, lyder det fra partierne bag Togfonden, der skal opgradere de danske jernbaner med skattepenge fra Nordsøolien.

Socialdemokraternes finansordfører og næstformand i Finansudvalget, Benny Engelbrecht: ”Det er en fejl, og den skal korrigeres hurtigt. Hvis han gør det, så vil det ikke få de samme konsekvenser, som hvis han ikke indrømmer, at han har taget fejl”.

Finansudvalget indkalder derfor på baggrund af samtlige partier i Togfonden ministeren i lukket samråd fredag formiddag, skriver jyllands-posten.dk.

Sagen drejer sig om en ny jernbane og en udvidelse af E20-motorvejen over Vestfyn. Her skriver ministeren, at “spørgsmålet er hypotetisk, for så vidt som der pt. ikke er finansiering hverken til en udbygning af motorvejen eller en ny jernbane på Vestfyn.”

Men det er lodret forkert, for det er skrevet ind i Finansloven, og derfor er det “noget af en fodfejl fra den nye minister”, siger Benny Engelbrecht.

Ingen af partierne i regeringen er med i aftalen om Togfonden, som blev indgået af SRSF-regeringen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Fald i oliepriserne har medført færre penge til at udbygge togdriften, end aftalepartierne oprindeligt regnede med.

Ole Birk Olesen skriver til Jyllands-Posten: ”For motorvejens vedkommende er der ikke anvist finansiering til projektet. For projektet med den nye bane over Vestfyn har forligskredsen bag Togfonden – som regeringen jo ikke er med i – valgt at udskyde anlægget af banen til årene efter 2020 i deres såkaldte “fase 1” af Togfonden. Når forligskredsen selv vælger at udskyde anlægget, kan jeg ikke tolke det som andet end en erkendelse af, at der p.t. ikke er finansiering. For i min ordbog omfatter begrebet “p.t.” ikke årene efter 2020”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.