USA godkender Norwegian UK

LUFTFART: USA’s Department of Transportation (DOT) har givet lavprisselskabet Norwegian UK midlertidig tilladelse til at beflyve USA og finder ingen overbevisende begrundelse for, at afvise selskabets ansøgning.

Godkendelsen fra DOT blev givet 14. juli – 18 måneder efter Norwegian ansøgte om godkendelse i december 2015. Ansøgningen blev mødt af protester fra både større flyselskaber og fagforeninger i USA, herunder den store pilotsammenslutning Air Line Pilots Association, der protesterer over Norwegians personalepolitik.

Men beslutningen fra DOT siger, at Norwegian har dokumenteret, at selskabet både finansielt og operationelt lever op til kravene og at selskabet er reelt ejet og kontrolleret af borgere i EU, hvorfor ansøgningen er dækket af EU-USA Open Skies aftalerne.

DOT tilføjer, at argumenterne fra Norwegians modstandere stort set er de samme, som blev benyttet imod det irsk baserede Norwegian Air International (NAI), et datterselskab, som måtte vente næsten tre år på sin tilladelse.

“DOT har allerede grundigt undersøgt og afvist disse argumenter og vi ser ingen grund til at nå en anden konklusion i dette tilfælde. Vi ser heller ikke noget behov for yderligere dokumentation fra ansøgeren omkring forretningsplaner eller personaleforhold”, hedder det fra DOT.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.