USA godkender Norwegian UK

LUFTFART: USA’s Department of Transportation (DOT) har givet lavprisselskabet Norwegian UK midlertidig tilladelse til at beflyve USA og finder ingen overbevisende begrundelse for, at afvise selskabets ansøgning.

Godkendelsen fra DOT blev givet 14. juli – 18 måneder efter Norwegian ansøgte om godkendelse i december 2015. Ansøgningen blev mødt af protester fra både større flyselskaber og fagforeninger i USA, herunder den store pilotsammenslutning Air Line Pilots Association, der protesterer over Norwegians personalepolitik.

Men beslutningen fra DOT siger, at Norwegian har dokumenteret, at selskabet både finansielt og operationelt lever op til kravene og at selskabet er reelt ejet og kontrolleret af borgere i EU, hvorfor ansøgningen er dækket af EU-USA Open Skies aftalerne.

DOT tilføjer, at argumenterne fra Norwegians modstandere stort set er de samme, som blev benyttet imod det irsk baserede Norwegian Air International (NAI), et datterselskab, som måtte vente næsten tre år på sin tilladelse.

“DOT har allerede grundigt undersøgt og afvist disse argumenter og vi ser ingen grund til at nå en anden konklusion i dette tilfælde. Vi ser heller ikke noget behov for yderligere dokumentation fra ansøgeren omkring forretningsplaner eller personaleforhold”, hedder det fra DOT.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.