USA godkender Norwegian UK

0

LUFTFART: USA’s Department of Transportation (DOT) har givet lavprisselskabet Norwegian UK midlertidig tilladelse til at beflyve USA og finder ingen overbevisende begrundelse for, at afvise selskabets ansøgning.

Godkendelsen fra DOT blev givet 14. juli – 18 måneder efter Norwegian ansøgte om godkendelse i december 2015. Ansøgningen blev mødt af protester fra både større flyselskaber og fagforeninger i USA, herunder den store pilotsammenslutning Air Line Pilots Association, der protesterer over Norwegians personalepolitik.

Men beslutningen fra DOT siger, at Norwegian har dokumenteret, at selskabet både finansielt og operationelt lever op til kravene og at selskabet er reelt ejet og kontrolleret af borgere i EU, hvorfor ansøgningen er dækket af EU-USA Open Skies aftalerne.

DOT tilføjer, at argumenterne fra Norwegians modstandere stort set er de samme, som blev benyttet imod det irsk baserede Norwegian Air International (NAI), et datterselskab, som måtte vente næsten tre år på sin tilladelse.

“DOT har allerede grundigt undersøgt og afvist disse argumenter og vi ser ingen grund til at nå en anden konklusion i dette tilfælde. Vi ser heller ikke noget behov for yderligere dokumentation fra ansøgeren omkring forretningsplaner eller personaleforhold”, hedder det fra DOT.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz