USA til kamp mod gebyr-gribbe

Men nu har myndighederne i USA besluttet sig for at gribe ind. Det sker på baggrund af en rapport fra Government Accountability Office, som afslører, at flyselskaber tjente 1,3 Milliarder dollar i første kvartal 2010 alene på bagage- og andre gebyrer.

 

Nu stiller regeringen i USA krav om, at flyselskaberne skal anføre den korrekte pris på flybilletterne, som er steget med under én procent, mens selskabernes profitter hentes på gebyrerne.

 

Markedsundersøgelser blandt passagererne viser, at de ikke har noget imod at betale lidt ekstra for flybilletten, hvis de så kan være sikre på, at de kan slippe for stresset med store og variable gebyrer på dette eller hint.

 

I første omgang går regeringen efter gebyrer på ting, der er uundgåelige som for eksempel check in-gebyrer, brændstof-gebyrer og booking online-gebyrer. Til gengæld gør man indtil videre ikke noget ved gebyrer på sædereservation, forplejning, oversize bagage og en ekstra pude.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.