USA-turen bliver nu dyrere

Efter at have været rekordlav stiger kursen på dollar nu igen. Eksperterne spår, at det vil fortsætte de næste år. På bare en uge er en dollar steget fra 4,78 kroner til lige knap 5 kroner, og sandsynligvis fortsætter opturen, skriver Børsen.

Dollaren vil komme over 6 kroner i 2009, mener blandt andet den franske storbank BNP Paribas, som er kendt for at få ret i sine spådomme om valuta. Banken vurderer, at dollaren skal stige 33 procent over for euroen. Det vil alt andet lige sige, at en dollar skal koste mere end 6,20 kroner i slutningen af 2009.

»Langsomt, men sikkert er markedet ved at indstille sig på, at den langvarige dollar-nedtur siden 2000 er bragt til ende. Det er et fundamentalt skifte, vi er vidne til lige nu«, siger valutastrateg Ian Stannard fra BNP Paribas i London.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.