Vælg flyselskab med omtanke

Omkring 10.000 forbrugere blev ifølge Danmarks Rejsebureau Forening ramt, da Spanair krakkede, og de købte flybilletter ikke var noget værd. Nu opfordrer Forbrugerrådets blad Tænk til kun at købe flybilletter hos de selskaber, der er medlem af Rejsegarantifonden, skriver ekstrabladet.dk.

 

Forbrugerrådet understreger, at omkring 40 flyselskaber, der opererer i Danmark, ikke er medlem af fonden. Desuden anbefales det, at man vælger konkursdækning, når man køber flybilletten. Dækningen koster omkring 20 kroner pr. rejsende.

 

Ifølge Mads Mølgaard Bräuner fra Forbrugerrådet køber mange deres flyrejser i god tid for at spare, men de risikerer at bruge pengene på ubrugelige billetter. To flyselskaber er krakket i år, og flere kan være på vej, så derfor opfordres de rejsende til kun at handle hos flyselskaber, hvor man kan få pengene igen i tilfælde af konkurs – altså flyselskaber, der er med i Rejsegarantifonden.

 

Blandt andre er flyselskaber som Norwegian, easyJet, airberlin og Ryanair ikke på den liste over medlemmer af Rejsegarantifonden, som fondens hjemmeside offentliggør.

Skrevet af Flemming Juul