Vacasol begærer sig konkurs

toscanaDen danske rejseportal Vacasol, der formidler udlejning ferieboliger i Europa, har ifølge TV2 Business indgivet konkursbegæring til Sø- og Handelsretten efter flere år med millionunderskud.

Virksomheden har i flere måneder forhandlet med potentielle investorer og købere for at sikre overlevelse, men nu står det klart, at det ikke vil lykkes. Det har heller ikke været muligt at sikre den nødvendige finansiering fra eksisterende aktionærer til fortsat drift, skriver Vacasol i en mail til sine partnere

Vacasol blev grundlagt i 2007 og det samlede tab løber op i 30 millioner kroner. De store underskud har ædt egenkapitalen. Vacasol ejes af bl.a. erhvervsmændene Erik Arnbak, Mikael Konnerup og Jesper Lohmann og har mere end 200 samarbejdspartnere. Selskabet formidler udlejning af ferieboliger via hjemmesider i Danmark, Sverige, Norge, Holland, Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Konkursbegæringen betyder, at Vacasol ikke længere tager imod nye bookinger. Kunder, der allerede har booket gennem Vacasol, vil blive kontaktet direkte med henblik på at sikre rejsen.

Vacansol er ikke registreret hos Rejsegarantifonden, så kunder kan ikke hente erstatning ad den vej. En kurator skal nu undersøge, om det er muligt at sælge hele eller dele af Vacasols aktiver for at skaffe penge til kreditorerne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.