Vadehavet som verdensnaturarv

Danmark har imidlertid efter eget ønske holdt sig ude af den prestigefyldte liste, men en ansøgning vil blive positivt modtaget, lyder det fra Unescos Verdensarvskomité, der holder møde i Sevilla, skriver jp.dk.

 

Anne Mette Rahbæk, vicedirektør i Kulturarvsstyrelsen og dansk deltager i mødet siger, at det er en kraftig opfordring til Danmark om hurtigst muligt at søge optagelse.

Årsagen til, at Danmark har været tilbageholdende er lokale protester mod optagelse på listen, som man frygter vil medføre skærpede restriktioner med hensyn til deres færden og anvendelse af området. Her overfor står ønsket om at gøre vadehavet til en dansk nationalpark.

 

Nationalpark-drøftelsen er i fuld gang i de berørte kommunerne og ifølge Anne Mette Rahbæk er det vigtigt at have lokal opbakning til planerne om både nationalpark og optagelse på Unesco-listen.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.