Vækst i CPH skaber jobs i provinsen

CPH_144.000 stillinger i Jylland, Fyn og Sjælland og 40.000 i Hovedstaden. Sådan er job-fordelingen, hvis Københavns Lufthavn vokser fra 25 millioner passagerer om året til 40 millioner, viser en ny analyse.

Københavns Lufthavn er positivt overrasket over det store antal arbejdspladser uden for hovedstaden: ”Vi vidste godt, at der er sammenhæng mellem international tilgængelighed og arbejdspladser, men nu har vi konkrete tal på, hvordan de fordeler sig i Danmark”, siger adm. direktør, Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S.

”Analysen er startskud til en proces, der skal resultere i en tættere kobling til resten af landet og et stærkere samarbejde om at skabe vækst,” tilføjer han.

Analysen anvender den samme metode som den britiske regering brugte til at beregne regionale beskæftigelseseffekter af en udbygning af London Heathrow.

Vækstpotentialet ved en voksende CPH varierer fra sektor til sektor og fra region til region. Det vil især være positivt for fremstillingsvirksomheder, som med over 33.000 nye og fastholdte jobs står for hovedparten af jobtilvæksten uden for hovedstaden.

Københavns Overborgmester Frank Jensen: ”Jeg synes, rapporten er et glimrende eksempel på, at vækst er en fælles opgave. Det vil være en ubetinget fordel for hele Danmark, hvis Lufthavnens ambitioner bliver en realitet. Vi må holde op med at tænke snævert på vores egen kommune eller landsdel, men indse, at vækst kommer os alle til gode”.

Mere  i folderen ”Expanding CPH – Vækst i hele Danmark”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.