Valfart til solformørkelse på Færøerne

solformørkelseDer bliver trængsel på Færøerne, når tusmørket den 20. marts om formiddagen sænker sig, så solen forsvinder og himmelens stjerner nogle minutter bliver synlige.

Tusinder af entusiaster fra lande som Australien, Japan og USA valfarter side om side med danske turister til de nordatlantiske øer. I Danmark har 885 booket billet til den chartrede DFDS-færge Princess Seaways, som sejler fra Holland til Newcastle og derfra til Færøerne, skriver avisen.dk.

Det oplyser Erik Fey, ejer af Hjørring Rejsecenter, der har chartret skibet sammen med en færøsk partner.

”Folk er fuldstændig vilde med det her. De, der har oplevet det før, betaler høje priser for at komme af sted. Og langtidsprognosen lover godt med sol”, siger Erik Fey.

Gæsterne skal opleve den totale solformørkelse fra Hotel Föroyar over Tórshavn: ”Dér skal vi stå over 1.000 mennesker, og kamerahold fra CNN og BBC”, siger Erik Fey.

Sydpå i Danmark er formørkelsen kun delvis. Men den bliver alligevel en oplevelse, da over 80% af solskiven dækkes af månen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.