Varm juli gav ikke flere overnatninger

canal-tours-københavn-ferieFærre gæster tjekkede ind på landets hoteller, vandrehjem og feriecentre og det gode sommervejr i juli gav ikke flere gæster i landets sommerhuse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af sommergæster i juli stort set er uændret fra juli sidste år. Tallet faldt med 2% procent på hoteller, vandrehjem og feriecentre i forhold til juni, mens der var 5% færre overnatninger i udlejede sommerhuse.

Ifølge Visit Denmark står det ikke så slemt til, som de foreløbige tal viser: ”Faktisk er tallene bedre, end vi havde regnet med. Det er fordi tyskernes ferie først startede i slutningen af juli. Derfor ser det i øjeblikket skidt ud, men når man får august med, så vil vi se et væsentligt plus”, siger Visit Denmarks markedschef i Tyskland, Lars Ramme Nielsen til Ritzau.

Ifølge Danmarks Statistik havde de tyske gæster pr. 31. juli 2014 booket 25.400 uger mere i danske sommerhuse end sidste år. Det svarer til en stigning på 38%.

Hvor tyskerne i højere grad søger mod sommerhuse, tyder noget på, at danskerne søger mod campingpladserne. Camping endte med at blive den fortrukne overnatningsform med næsten fire millioner overnatninger i juli. Det svarer til en stigning på 2% i forhold til juli 2013.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.