Vatikanet må afvise kreditkort

Vatikanmuseet – kun mod kontant betaling.

Vatikanstaten lever ikke op til EU-reglerne om hvidvask af penge, så nu kan turisterne ikke længere betale med kreditkort.

Et af Italiens store problemer er hvidvask af beskidte penge, og det påvirker nu de mange, der vil besøge Vatikanet, for den italienske centralbank, der overvåger følger EUs regler, kan ikke operere i Vatikanstaten, skriver ekstrabladet.dk.

Det medfører, at de mange tusinde turister, der vil se for eksempel Det Sixtinske Kapel, nu skal ud at finde en hæveautomat i Rom. For adgangsbilletten skal betales med kontanter.

Den italienske centralbank fandt under en rutineinspektion, at Deutsche Bank Italia ikke havde søgt autorisation for sine ydelser i Vatikanet, og da det skete, afviste Bank of Italy ansøgningen da Vatikanets banknormer ikke levede op til EUs krav.

Vatikanet håber at løse problemet inden den kommende turistsæson starter i foråret.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.