Venedig vil anlægge ny krydstogthavn

Planer om en ny krydstogtterminal på afstand af den skrøbelige historiske kanalbys indre, er blevet forelagt af Venedigs havnechef.

Konstruktion af en ny havn til de store krydstogtskibe i den nærliggende Marghera Port, fem kilometer fra Markuspladsen, anbefales af Venice Passenger Terminals generaldirektør Galliano di Marco. I dag benyttes havnen til lastskibe og kan ikke ses af turisterne i den klassiske by.

I januar 2014 blev der indført forbud mod indsejling til den indre havn i Venedig af skibe på over 96.000 tons – typisk skibe med over 3.000 passagerer. Forbuddet kom fra den italienske regering på grund af de skader, som de store skibe påførte den gamle by. Forbuddet blev ophævet året efter.

Siden da er det strømmet ind med protester mod de store krydstogtskibe helt inde i midten af Venedig. Galliano di Marco: “Der har været flere andre planer, men de er enten blevet afvist af Venedig eller af krydstogtselskaberne. Derfor foreslår vi nu Marghera Port. Hvis der gives byggetilladelse nu, kan den nye terminal stå klar ved udgangen af 2021”.

Venedig havde 1,5 millioner krydstogtpassagerer i 2015, men regner med ved en ny havneterminal at nærke sig Barcelonas 2,6 millioner krydstogtgæster.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.