Verdens gastronomi under World Food Summit

Bite Copenhagen.

Hele verden sætter fokus på København den sidste uge af august, når hovedstaden er vært for en række gastronomi- og fødevarearrangementer, herunder World Food Summit – Better Food for More People.

Den 18.-27. august vil hundredvis af events fokusere på mad og madoplevelser. Det sker under Copenhagen Cooking & Food Festival.

Højdepunktet er topmødet, som holdes 24.-25. august. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er vært for mødet, der skal rette blikket mod udfordringerne på den globale fødevaredagsorden. Internationale beslutningstagere inden for madvarer og gastronomi vil deltage på topmødet, herunder store virksomheder som Nestlé, McDonald’s, Campbell Soup Company samt IKEA og Alibaba og regeringsrepræsentanter fra blandt andet USA, Kina, Tyskland, Japan, Indien og Sydafrika. Herudover vil en lang række verdenskendte kokke – deriblandt René Redzepi – deltage.

”Vi har manglet et internationalt forum, hvor beslutningstagere og meningsdannere på gastronomi- og fødevareområdet kan dele erfaringer og konkretisere løsninger i globalt perspektiv. Topmødet skal være med til at skubbe på den vigtige dagsorden om mad”, siger Esben Lunde Larsen.

Topmødet sætter fokus på, hvordan gastronomi kan løse globale udfordringer på fødevareområdet og dermed være med til at indfri nogle af FNs 17 verdensmål for 2030. Der arbejdes målrettet på at finde nye, effektive og konkrete løsninger inden for fire indsatsområder: 1. Bedre oplysning, 2. Bedre fødevaresikkerhed, 3. Mere diversitet i måltidet og 4. Mindre madspild.

I år er World Food Summit blevet tilføjet en ny fødevareudstilling, ’Bite Copenhagen’ den 24.-25. august i Forum. Her deltager 100 innovative danske og internationale udstillere med de nyeste løsninger og drøfter trends og emner som f.eks., hvordan man får bedre mad til flere mennesker samt emner som uddannelse, forebyggelse af madspild, fødevareteknologi, emballage, superfoods, bæredygtig spisning, økologiske produkter, veganisme, cirkulære processer, urban produktion, klimabeskyttelse og meget mere.

Parallelt med World Food Summit og Bite Copenhagen kan byens gæster opleve en række af verdens mest profilerede topkokke og fødevareproducenter på Copenhagen Cooking & Food Festival. Over 20 udenlandske profiler har allerede købt flybilletten til København.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.