Verdens største vikingeskib i New York

vikingeskib-i-new-yorkHarald Hårfager, det store norske vikingeskib, ligger frem til mandag den 26. september i New York City.

Det sker som led i en udfordrende ekspedition, som startede i Haugesund i Norge og fulgte i de oprindelige vikingers kølvand over Atlanten til Shetland, Færøerne, Island, Grønland og Newfoundland og ad St. Lawrence Seaway og de store søer i løbet af sommeren.

Expedition America 2016 har mødt storme, isbjerge, uforudsigeligt vejr og adskillige udfordringer siden starten i april. Formålet med ekspeditionen har været at afprøve de rejser, som vikingerne tog på for 1000 år siden og konstatere muligheden for at sejle den lange tur i det barske farvand i den 35 meter lang åben båd.

“Det har været en fantastisk oplevelse at nå frem til de destinationer, som Leif Eriksson var den første europæer til at besøge for tusind år siden og fortsætte sydpå for at dele vores historie med canadiere og borgere i USA undervejs og ikke mindst i New York”, beretter skibets Björn Ahlander.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.