Verdensturismen indbragte 9.140 milliarder kroner

ferieFortjenesten på den internationale turisme havde en fremgang på verdensplan på 3,6% hvilket stemmer godt overens med væksten på 4,4% i de internationale ankomster ifølge de seneste tal fra FNs turismeorganisation UNWTO.

For fjerde år i træk voksede den internationale turisme hurtigere end verdenshandelen, hvilket bragte turismens andel af verdens eksport op på 7% i 2015.

Indtægter genereret af internationale besøgende på overnatning, mad og drikke, underholdning, shopping og andre aktiviteter beløb sig til 1.232 milliarder dollars – 8.043 milliarder kroner i 2015, en vækst på 3,6%.

De internationale turistankomster med overnatning steg med 4,4% i 2015 og nåede op på 1.184 millioner.

Desuden var der eksportindtægter på 210 milliarder dollars i form af transport af udenlandske besøgende, hvilket bragte den samlede værdi op på 1.400 milliarder dollars – 9.140 milliarder kroner.

Generalsekretær i UNWTO Taleb Rifai: “Trods en generelt svag økonomisk vækst steg de internationale turisters forbrug betydeligt i 2015, hvilket beviser sektorens betydning med henblik på at stimulere den økonomiske vækst, styrke eksporten og jobskabelsen for endnu flere økonomier verden over”.

Set på globalt plan rangerer turisme på en tredjeplads efter olie og kemikalier, men foran fødevarer og biler. I flere udviklingslande er turisme det største eksportområde.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.