Verdensudstilling i Zaragoza

Temaet for udstillingen er vand og bæredygtig udvikling og verdensudstillingen foregår på et 120 hektar stort anlæg ved Ebro floden, hvor man ud over pavilloner fra de forskellige lande og regioner i Spanien også kan finde for eksempel Pavillon-broen af den irakiske arkitekt Zaha Hadid, som i Danmark er kendt for tilbygningen på Ordrupgaard. Den vil fungere som en af hovedindgangene til EXPOen i Zaragoza og vil blive et af varemærkerne for EXPO2008.

Vandtårnet vil også blive en af landemærkerne for EXPO2008 og tårnet vil gennem hele perioden vise udstillingen ’Vand for Livet’. Det 73 meter høje glastårn skal fungere som udsigtstårn, hvor man fra den 720m² store bar kan se ud over EXPOen og Zaragoza. Indenfor i tårnet er en 23 meter høj skulptur ’Splash’, som repræsenterer livets ankomst til jorden.

EXPO2008 i Zaragoza vil også kunne præsentere Europas største ferskvands akvarium. De 60 akvarier og terrarier vil indeholde ikke mindre end 5000 dyrearter og vil give den besøgende mulighed for en fantastisk rejse. Akvariet skal fungere som en hyldest til floder og vil vise fem geografiske regioners karakteristika; Nilen, Mekong, Amazon, Murray-Darling og Ebro, samt en verdensflod.

Allerede inden EXPO2008 skydes i gang er alle sæsonkort solgt, ligesom de 85.000 tre-dages kort er ved at være udsolgt. Det betyder et besøgstal på mindst 1.5 millioner. Alt i alt regner man med mere end 5.5 millioner besøgende, deriblandt sikkert en del danskere eftersom en af sponsorerne er pumpevirksomheden Grundfos, der har sin egen pavillon.

Skrevet af web-redaktionen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.