Vi bruger flere penge på ferie

Tanzania-Zanzibar-ferie-strand-800x531Danskerne vil igen i år bruge flere penge end tidligere på sommerferien, viser en undersøgelse, TSN Gallup har lavet for Nordea.

Hver husstand vil i gennemsnit bruge 600 kroner mere end sidste år, hvor der blev lagt 130 kroner oven i feriebudgettet.

I snit lyder ferieregningen på 13.190 kroner, og det er øst for Storebæltet, at man har de dyreste planer I hovedstaden ligger budgettet 10% over landsgennemsnittet.

”Hver måned i knap tre år er der i snit kommet 2.800 flere lønmodtagere på arbejdsmarkedet. Det medvirker til, at feriebudgettet har fået vokseværk”, siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Hvis husstandsindkomsten er over en million kroner, ligger budgettet på små 28.000 kroner, mens en husstand med en indkomst på under 300.000 kroner planlægger at bruge små 7.000 kroner på ferien.

Mange vælger dog at holde en billigere sommerferie. Hver fjerde husstand skal holde ferie for max 5.000 kroner, skriver avisen.dk.

Men sommerferie er ikke bare noget, ’man holder’. Flere familier har ikke råd og i år har 11% ikke planer om ferie, hvilket svarer til omkring 390.000 personer. Tallet lå på 8% i 2013, så i år er det omkring 100.000 flere, der ikke holder sommerferie.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.