Vi bruger opsparingen på ferierejser

En undersøgelse fra Skyscanner afslører, at 2013 bliver et stort rejseår, hvor mange vil holde flere ferier og bruge flere penge uanset deres finansielle situation.

71% af de adspurgte vil rejse på mere end én ferie i løbet af året, mens 42% vil rejse mindst tre gange. Omkring 40% tilkendegiver, at de har tænkt sig at bruge flere penge på ferie i det kommende år. Undersøgelsen viser også, at folk både planlægger at rejse oftere og at rejse længere væk.

Skyscanner har spurgt mere end 1000 europæiske rejsende fra 36 lande om deres rejseplaner, og

hvordan de vil indfri deres rejse-ønsker – uden at få alt for ondt i tegnebogen.

80% har brugt af deres opsparing til at betale for deres seneste rejse, mens 20% lægger penge til side til næste ferie, så snart de er kommet hjem fra en ferie. Selv om flertallet mener, at de er gode til at spare op, indrømmer 59%, at de har prøvet at sprænge feriebudgettet.

16% af dem, som ikke havde sparet op,  betalte deres seneste ferie ved at tage et lån i banken eller overtrække på kreditkortet. 2% bad venner eller familie om tilskud. Af den del, som lånte penge til at finansiere deres seneste rejse indenfor de seneste 12 måneder, har halvdelen endnu ikke betalt lånet tilbage ved årets slutning.

Undersøgelsen viser, at langt de fleste ser det som et absolut ’must’ at komme på ferie mindst én gang om året, uanset om man faktisk har råd.  58% svarer, at de nok skal finde en løsning, uanset hvordan deres finansielle situation ser ud.

”De fleste prioriterer ferie meget højt, fordi det er en betydningsfuld del af vores tilværelse, hvor vi kan lade batterierne op. Og i år viser tendensen, at folk ikke bare rejser væk på den årlige sommerferie. Mange planlægger at rejse ud to, tre eller måske endnu flere gange”, siger Maria Paulsen fra Skyscanner.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.