Vi mister mange tyske campister

Det kan bekræftes af, at også antallet af tyske overnatninger i feriehuse faldt med 9% i august. Baggrunden findes i, at momsen på overnatning i Tyskland er blevet nedsat fra 19 til 7%, hvilket har medført billigere ferier i Tyskland.

 

 I en kommentar siger direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen:

”Det er meget negativt, at vi stadig mister tyske overnatninger. Men det er desværre forståeligt, at tyskerne bliver hjemme og holder ferie, når alt i Danmark er så meget dyrere. Vi må virkelige bede politikerne om, at de i den kommende finanslovsaftale forbedrer vores rammevilkår, så det igen bliver muligt at tiltrække flere tyskere.”

 

August overnatningstallene indeholder dog også lyspunkter. Der har været flere svenske og norske overnatninger, men det skal ses på baggrund af, at antallet af gæster fra de to lande styrtdykkede sidste år.  Fremgang for svenskere og nordmænd opvejer dog langtfra tabet af tyskere.  

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.