Vi satser på det sikre

Top 20-listen over de populæreste udenlandske rejsemål i første halvår 2011 er blottet for alternative eller ‘nye’ storby-rejsemål som Sankt Petersborg, Shanghai eller Bruxelles, men det kommer ikke bag på Tom Nørgaard, redaktionschef på rejsebøgerne Turen Går Til, skriver politiken.dk.

 

Han mener, at byer som London, Berlin og Paris har et forspring til byer, der ikke er i Top 20, fordi medierne bliver ved med at fokusere på dem.

 

Turismeforsker på Aalborg Universitet, Henrik Halkier, er enig og understreger, at danskerne spiller på de sikre heste for ikke at risikere, at noget går galt i ferien. Han mener, at det er meget få, der besidder det ’opdagelsesrejsende-gen’, der får én til at prøve noget andet, som for eksempel Gdansk, Helsingfors Dresden.

 

Både Nørgaard og Halkier tror, at billedet ser anderledes ud om nogle år for eksempel med de asiatiske storbyer fordi flyrejserne er blevet særdeles billige til for eksempel Sydøstasien.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.