Vikingeborg som international turistattraktion

trelleborgNationalmuseet og Slagelse Kommune vil samarbejde om at styrke Harald Blåtands Trelleborgs værdi som en attraktion i topklassen.

Nationalmuseet skal stå for driften af ringborgen fra 980 og gøre den til et internationalt anerkendt oplevelses- og videncenter.

”Vi vil udvikle Trelleborg til et reelt kulturelt fyrtårn i Slagelse Kommune. Der er et stort potentiale til at formidle en spændende del af Danmarkshistorien her”, siger borgmester i Slagelse, Lis Tribler, ifølge avisen.dk.

Ringborgen vest for Slagelse betragtes som et af de centrale steder for Harald Blåtands samling af det danske rige. I dag er ringborgen flankeret af et mindre museum, men med projektet ’Ny Trelleborg’ skal området udvikles og udvides, så historien om vikingerne kan fortælles med moderne virkemidler.

Hos Nationalmuseet siger direktør Per Kristian Madsen: ”Vikingerne er et af vores store satsningsområder. Derfor er vi glade for at være en del af Trelleborgs udvikling, når vi til nytår overtager driften”.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.