Vikingefestival satte besøgsrekord

1

vikingefestivalTURISME: Aldrig før har så mange besøgt vikingefestivallen på Trelleborg. I alt kiggede 11.167 besøgende ind i år, og det er besøgsrekord med 2014 flere gæster end sidste år.

Leder af Trelleborg, Anne-Christine Larsen er begejstret: ”Jeg havde drømt om, at vi rundede 10.000 gæster i år, men at vi nåede over 11.000, havde jeg slet ikke turdet forstille mig”.

Ifølge Anne Christine Larsen er der mange årsager til, at festivalen blev så velbesøgt: ”Vejret holdt tørt. Det var hverken for koldt eller for varmt. Der var en rigtig god medieomtale. Derudover arrangerede Slagelse Turistforening gratis bustransport fra Slagelse station til og fra festivallen, og dertil kommer nye aktiviteter og eksperimenterende formidling”.

De mange vikinger, som deltog, gav markedspladsen liv. Festivalen er inde i en meget positiv udvikling. Hvert år deltager flere og flere vikinger, som bliver mere og mere autentiske.

”Jeg vil gerne takke de mange frivillige, som har løst de praktiske opgaver i de ni dage, vikingefestivalen varede og slår fast, at uden de frivilliges indsats, kunne festivalen slet ikke afholdes”, siger Anne-Christine Larsen.

Hun ærgrer sig over er, at der var problemer med at parkere. Selv om der var flere parkeringspladser til rådighed var det også i år svært at finde parkering. Det skal løses inden næste års festival.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Vikingefestival satte besøgsrekord"

Notify of
avatar
Kaj Spangenberg
Kaj Spangenberg

Man skal lige huske, at Trælleborgen i Trelleborg er kraftigt rekonstrueret oven på resterne af den borg, som formentlig blev opført af Harald Blåtand. Dermed husker man også, at Skåne engang var dansk.
De to “danske” trelleborge regnes for vikingeborge. Men hvorfor hedder de så noget med “træl”, som betyder slave. Måske fordi de i virkeligheden var kz-lejre for indfangne vendere, som her fra blev fordelt til deres nye herrer?
Brystværnet på Trelleborg ved Slagelse tyder på det. Her vender brystværnet ind ad, mens løbegangen anes uden på anlægget!
Kig selv efter.

wpDiscuz