Vikingemad på Trelleborg

vikingemadI weekenden vil vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse samle kogekoner- og mænd for at kokkerere vikingemad.

Der er vikingekogetræf den 10. -12. juni i samarbejde med Karin Collstrup fra Fyrkat og Lone Bjørnskov-Bartholdy fra Trelleborgs venner. På træffet vil kogekyndige deltagere blandt andet arbejde med, hvordan mad blev lagret og konserveret, hvordan mælk blev til smør og ost, og hvordan man lavede grød.

Søndag inviteres publikum til at komme og smage på vikingetiden og møde vikingekokken Daniel Sierra, der også er ’mad-arkæolog’ og en af forfatterne til bogen ’An Early Meal’, der er en uundværlig kogebog for vikingemiljøets kogekoner og -mænd.

Kogekyndige samles fra hele Europa
Kogetræffet har 25 vikingekokke fra Danmark, Holland, Frankrig, Sverige og Norge, der samles for at ’nørde’ vikingernes madlavning.