Vikinger åbner Trelleborg

Trelleborg ved Slagelse åbner for sæsonen lørdag den 1. april. Vikingerne flytter ind i en renoveret vikingelandsby. I hele sæsonen kan gæsterne komme helt tæt på deres hverdagsliv

”Trelleborg ønsker at give publikum en stadig bedre museumsoplevelse på alle områder. Det gælder både formidlingen af historien om livet på Harald Blåtands kongeborg, og museets rekreative udeområder”, siger Anne-Christine Larsen, overinspektør på Trelleborg.

I påsken og i skoleferierne er der fuldt vikingeprogram. Her kan gæsterne se vikingernes smukke håndværk og følge med i deres dagligdag. Programmet byder også på bueskydning, fladbrødsbagning, runeristning, tinstøbning og krigertræning.

I de seneste år er besøgstallet på Trelleborg steget fra ca. 30.000 i 2013 til 80.000 i 2016: ”Det skyldes, at mange kræfter har været samlet om at gøre Trelleborg mere synlig lokalt og nationalt. Trelleborg arbejder målrettet med at gøre oplevelserne bedre, og ikke mindst den øgede opmærksomhed omkring Ny Trelleborg Projektet er medvirkende til det større besøgstal”, siger Anne-Christine Larsen.