Vikingeskibsmuseet falder sammen

csm_vikingeskibshallen-1_56b6e9101eDe udsatte dele af Vikingeskibshallen i Roskilde skal renoveres inden for 8-10 år, ellers er det for sent at reparere på bygningen, skriver politiken.dk.

Det fremgår af en rapport fra Teknologisk Institut, som har vurderet levetiden på facaden mod Roskilde Fjord, der er ramt af revner i betonen og fik en hård medfart under stormen Bodil i 2013.

Vikingeskibshallen åbnede i 1969 med de fem skibe fra Skuldelev i Roskilde Fjord. I 1997 blev bygningen fredet. Selv om det meste af armeringsjernet på arkitekt Erik Christians Sørensens fredede bygning er intakt, er der trængt yderligere vand ind i en række gamle skader og rust har reduceret armeringens tykkelse med ’op til 60%’, fremgår det.

Restaureres de bærende dele ikke inden allersenest 2026, vil ’tidspunktet for en økonomisk forsvarlig reparation’ være forpasset’, skriver Teknologisk Institut i vurderingen.

Og det er der en ganske stor risiko for vil være tilfældet, siger museumsdirektør Tinna Damgård Sørensen.

En gennemgribende renovering vil koste omkring 75 millioner kroner.

Rapporten fra Teknologisk Institut får nu flere stemmer på Christiansborg til at ønske den nuværende fredning af hallen hævet, så der kan gennemføres en solid modernisering.

Det er Det Særlige Bygningssyn under Kulturstyrelsen, der tager stilling til, om en af-fredning af museumshallen kan komme på tale.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.