Vil erhvervsfolk benytte lavpris?

Det fremgår af Resegeometris seneste branchemåling (Forecast & Travel Behaviour 2012) hvor over 3.000 nordiske erhvervsrejsende, som rejser til Asien og Nordamerika, har vurderet sandsynligheden for at de vil benytte flyselskaber med lavprisprofil på lange distancer når eller hvis det bliver en mulighed.

 

Baseret på deres erfaringer med lavprisflyselskaber siger halvdelen af kunderne bestemt nej til det spørgsmål. 38% siger, at det er forholdsvis sandsynligt, at de vil gøre det, mens blot 12% mener det er meget sandsynligt.

 

Mest negative men hensyn til at benytte lavprisselskaber på lange distander er de svenske erhvervsrejsende, hvor 55% siger, at det overhovedet ikke er sandsynligt, mens de mindst negative findes i Danmark, hvor 42% siger, at det overhovedet ikke er sandsynligt.

 

”De erhvervsrejsende et tydeligt delt i to lejre i denne forbindelse”, siger Jan Borg viceadm. direktør på Resegeometri Nordic AB. ”Spørgsmålet er, om lavprisselskabernes kalkulationer passer for halvdelen af markedspotentialet. Alene en lav pris er altså ikke nok til at flirte med erhvervsrejsemarkedet på destinationer til Asien og Nordamerika, og et andet relevant spørgsmål er så om disse flyselskaber kan tænke sig at tilpasse deres nuværende lavprisprodukter til de erhvervsrejsendes behov, og hvordan det i så fald kan komme til at påvirke prisen”.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.