Virgin til kamp

Sir Richard Branson, grundlægger af Virgin, har kastet sig ud i sin hidtil hårdeste kritik af et kommende meget tæt transatlantisk samarbejde mellem British Airways og American Airlines. ”De vil få en dominerende rolle, når det gælder prime-time slots i Heathrow”, tordner han til britiske medier. Og i en tale i Washington sagde han, at hvis de amerikanske myndigheder godkender aftalen, kan det betyde at Virgin Atlantic må lukke. ”Det er som at slås med hænderne bundet på ryggen”, som han udtrykte det.

 

BA og AA har siden 1997 søgt at få samarbejdet på plads, men indtil nu med liden succes. De to selskaber henviser nu til at det er lykkedes Air France-.KLM og Delta at skabe et tæt forhold over Atlanten og det samme er sket for Lufthansa og United Airlines. Samtidig har Branson problemer med sit amerikanske selskab Virgin America, efter at Alaska Air har meldt firmaet til myndighederne for ikke at overholde reglen om at udenlandske interesser kun må eje maximalt 25 pct. af et amerikansk flyselskab. Det er sket efter at de to hedge-fonde, som var hovedaktionærer i Virgin America, har trukket sig ud.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.