Virgin til kamp

Sir Richard Branson, grundlægger af Virgin, har kastet sig ud i sin hidtil hårdeste kritik af et kommende meget tæt transatlantisk samarbejde mellem British Airways og American Airlines. ”De vil få en dominerende rolle, når det gælder prime-time slots i Heathrow”, tordner han til britiske medier. Og i en tale i Washington sagde han, at hvis de amerikanske myndigheder godkender aftalen, kan det betyde at Virgin Atlantic må lukke. ”Det er som at slås med hænderne bundet på ryggen”, som han udtrykte det.

 

BA og AA har siden 1997 søgt at få samarbejdet på plads, men indtil nu med liden succes. De to selskaber henviser nu til at det er lykkedes Air France-.KLM og Delta at skabe et tæt forhold over Atlanten og det samme er sket for Lufthansa og United Airlines. Samtidig har Branson problemer med sit amerikanske selskab Virgin America, efter at Alaska Air har meldt firmaet til myndighederne for ikke at overholde reglen om at udenlandske interesser kun må eje maximalt 25 pct. af et amerikansk flyselskab. Det er sket efter at de to hedge-fonde, som var hovedaktionærer i Virgin America, har trukket sig ud.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.