Visumregler koster milliarder

Sammen med Turistbranchens Samarbejdsforum kræver Danmarks Rejsebureau Forening, at regeringen ændrer visumreglerne, så turisterne fra visumbærende lande får samme mulighed for adgang til Danmark, som de har til de øvrige nordiske lande. 
 
Den nuværende praksis for turistvisum vurderes af turistbranchen at koste Danmark et årligt tab på flere hundrede millioner kroner i mistede indtægter. På fire udvalgte lande, Kina, Rusland, Ukraine, Kasakhstan og Indien skønner branchen, at tabet udgør 196 millioner om året. 
Turismerapporter tyder på, at den kinesiske turisme vil eksplodere i de kommende år, men væksten smutter tilsyneladende uden om Danmark. 
Prognosen for kinesiske udrejser lyder på en stigning fra cirka 20 millioner kinesere, der rejste udenlands i 2006, til cirka 100 millioner i 2020. Det er en gennemsnitlig årlig vækst på 12,2 procent. 
Beregninger fra turistbranchen viser, at Danmark fra i år og frem til 2020 vil tabe omkring 2.4 mia. kroner alene på kinesiske gæster, der ikke kommer til Danmark som følge af den restriktive visumpolitik. 
 
Rusland, Ukraine og Kina har en hurtig tilvækst af nye millionærer, som ønsker kvalitetsprægede oplevelser. 
 
»De rejser, fordi de har midlerne, og de bruger flere penge end de tyske turister, som kører herop og bor i sommerhus«, siger direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening, som repræsenterer de bureauer, der sælger Danmark til udlandet. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.