Voldelige fagforeningsfolk anholdt

Air France Boeing B777-300LUFTFART: Fransk politi arresterede i går fem medlemmer i Air France-fagforening for deres medvirken sidste uge i overfald på to af flyselskabets topchefer, der skulle forhandle nedskæringer med fagforeningerne. Nu ønsker Air France ny forhandlingsløsning med sine ansatte.

Anholdelserne af de fem fagforeningsfolk skete i deres hjem i Paris-området og kom efter de og andre voldelige demonstranter sidste uge overfaldt de to Air France-chefer. De fik revet dele af deres tøj af og måtte flygte, hjulpet af sikkerhedsvagter.

Fransk politi kunne gennemse pressefotos fra hændelsen. De fem anholdte er alle medlemmer af fagforeningen CGT (Confédération Générale du Travail). Fire af de fem var fra Air Frances luftfragtsdivision.

Air France skal af med ca. 2.900 af sine 52.000 arbejdspladser. Planerne om de mange fyringer fik sidste uge vrede ansatte til at overfalde to af flyselskabets topforhandlere.

De to overfaldne Air France-chefer var flyselskabets personaledirektør, Xavier Broseta, og chefen for langruter, Pierre Plissonnier. De havde på mødet med fagforeninger i Air France fremlagt planer for opsigelse af 2.900 ansatte.

Ifølge den franske avis Le Parisien, overvejer Air France ny løsningsmodel, den skal minde om en aftale Air France-KLM indgik med piloterne i KLM. Den indeholdt fastfrysning af lønninger, forhøjelse af pensionsalderen for piloter og overskudsdeling. Til gengæld vil Air France reducere antallet af bebudede langrutelukninger.